Najnovije

OTKRIVEN JEZIV PLAN ''AZOVA'': Ukrajinski obaveštajac se predao Rusima i sve ispričao

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je predati oficir SBU, koji se predao ruskim snagama, govorio o pripremi terorističkih napada u Lavovu.

Azov (Ilustracija: Jutjub)

Pripadnici ukrajinskog puka „Azov“ planirali su da organizuju seriju terorističkih napada u Lavovu. Ruska strana je za ovo saznala od oficira Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) koji se dobrovoljno predao Oružanim snagama Rusije, rekao je novinarima portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, navedeni oficir SBU je radio u Glavnom odeljenju resora za Donjecku i Lugansku oblast i lično je učestvovao u pripremi diverzantskih grupa koje su trebale da organizuju terorističke napade na teritorijama oslobođenim od nacionalista. Tako je mogao da pruži detaljne informacije o onima koje je SBU uključila u izvršavanje ovih zadataka.

Konkretno, čovek koji se predao je nagovestio da će ukrajinska vojska izekstremističkog puka '’Azov'’ izvršiti terorističke napade na zaposlene i objekte diplomatskih misija zapadnih zemalja koje se nalaze u Lavovu. Među žrtvama napada trebalo je da budu i diplomate iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je naglasio Konašenkov, vlasti u Kijevu su znale za planove nacionalista, ali nisu pokušale da ih spreče.

Više o dešavanjima na drontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA