Najnovije

ZAVETNICI: "Poziv na majdanski scenario je neprihvatljiv, poštovanje ustavnog poretka na prvom mestu!"

Izjave saradnika američke fondacije “DŽejmstaun”, Januša Bugajskog, u kojima poziva na majdanski scenario u Srbiji pokazuju da su zapadni politički centri spremni i na najradikalnije poteze ne bi li primorali našu državu da uvede sankcije Rusiji i stane u potpunosti na stranu NATO i SAD, smatraju Zavetnici.

Foto: Zavetnici

Srpska stranka Zavetnici je u potpunosti svesna svih političkih pritisaka sa kojima se suočava Srbija ali istovremeno upozoravaju da bi svako popuštanje pred zahtevima Brisela i Vašingtona ozbiljno ugrozilo naše vitalne državne, ekonomske i nacionalne interese i vodilo bi u potpuni gubitak političke nezavisnosti.

“Iskustva drugih zemalja nas uče da se svako približavanje Zapadu završava novim krugom ucena i pritisaka i na kraju obično dovede do potpune desuverenizacije državnih institucija i destabilizacije prilika u zemlji” podsećaju iz ove stranke.

“Pozivi na puč Januša Bugajskog, inače lobiste i dugogodišnjeg i aktivnog podržavaoca Mila Đukanovića, veoma su radikalni i jasno iskazuju tendencije određenih centara da ovakvim pretnjama ugroze geopolitički položaj Srbije i njen suverenitet, a srpske državne interese bace pod noge lobističkim centrima sa Zapada. Srpska stranka Zavetnici je opoziciona i državotvorna stranka koja zastupa promene isključivo u okviru ustavno pravnog poretka i poštovanja neprikosnovenosti suvereniteta Republike Srbije” tvrde Zavetnici.

Oni su još istakli i da “Srbija ne sme da prihvata pravila igre koja joj nameću NATO i EU. NJihovim ucenama i ultimatumima nikada neće biti kraja jer će posle uvođenja sankcija Rusiji od nas tražiti da priznamo tzv. Republiku Kosovo, da se saglasimo sa ukidanjem Republike Srpske i da zemlju politički i bezbednosno u potpunosti integrišemo u NATO”.

“Našoj državi nije u interesu da se svrstava na stranu onih koji se otvoreno mešaju u njena unutrašnja pitanja i prizivaju novi državni udar. Srbiji je u ovim trenucima najneophodnija politička stabilnost ali ona ne može da se zasniva na politici koketiranja sa zapadnim političkim centrima već mora da počiva na jasnoj i principijelnoj državotvornoj poziciji” zaključuju Zavetnici.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA