Najnovije

USTAVNI PUČ U BIH: Uveli sankcije Rusiji a nisu ni obavijestili Dodika!

Predsedništvo BiH bez obaveštavanja srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika uvelo je sankcije Ruskoj Federaciji.

Milorad Dofik (Foto: Jutjub)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik napustio je sednicu nakon što su Komšić i DŽaferović odbili raspravu o zauzimanju stava Predsedništva BiH o situaciji u Ukrajini.

Dodik je u obraćanju novinarima izjavio da je tražio da BiH zauzme neutralan stav o pitanju Ukrajine, ali su druga dva člana predsjedništva BiH bili protiv toga.

On je istakao da je protiv svih predloženih tačaka dnevnog reda, te najavio i moguće pokretanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa ako druga dva člna Predsedništva zloupotrebe njegovo odsustvo.

Dodik je podsetio da je Predsedništvo BiH zaduženo za spoljnu politiku, te da o situaciji u Ukrajini jedino Predsedništvo može zauzeti određene stavove.

„To nije ministarstvo, a pogotovo nisu ambasadori, to je podvala koju pokušavaju muslimani ovde u Sarajevu da podvale. Radi se o ciničnom pokušaju da se obezvrede, ponize stavovi i čitav srpski narod. Dakle, apsolutno smešno izgleda pozivanje na jednu izjavu iz 2014. godine, odnosno saopštenje koje nije ni odluka Predsedništva, koje kaže da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, te se zloupotrebljava do mere da se poziva na tu odluku u današnjoj situaciji“, rekao je on, prenosi ATV iz Banjaluke.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte i pogledajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA