Najnovije

OBRADOVIĆ: Novi grad za budućnost života u Srbiji (VIDEO)

Ideja novog grada počiva na humanom, ekološkom življenju, održivoj izgradnji i postizanju maksimalne energetske efikasnosti, ali i podsticanju zajedništva i solidarnosti, izjavio je lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Boško Obradović (Foto: UNS)

'’U novim naseljima predviđamo subvencionisanje stanovanja, zgrade za zajedničko stanovanje samohranih majki, zgrade kombinovanog stanovanja starih i mladih, zelene krovove, ekološki transport i solare, sadržaje koji će povezati stanovnike takvih naselja kao što su mini kulturni centri, vrtići, osnovna škola, sportski sadržaji.

Ovakav jedan moderan grad će imati dosta pešačkih i bicikističkih staza, kvalitetnu uličnu rasvetu i energetski efikasne kuće. Ovakav grad daje jednu perspektivu života koja nije siva i mračna kao što je danas slučaj u zagađenim gradovima širom Srbije, već je zelena i zdrava. Novi moderan grad sadrži zajedničke prostore za fizičke aktivnosti, parkove za decu i parkove za kućne ljubimce. Jedan od bitnih sadržaja ovog grada za 21. vek je i električni prevoz kojim se maksimalno štiti zdrava životna sredina'’, kaže Obradović.

Lider Dveri dodaje da koncept novog, modernog, porodičnog naselja nije nikakvo čudo niti bajka, već je realnost u mnogim zemljama sveta, pa tako i u Srbiji gradovi mogu izgledati upravo na ovaj način.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA