Najnovije

OTKRIVEN PLAN ZA IZVLAČENJE ''AZOVA'' IZ MARIUPOLJA: Lukavo, ali već viđeno

Kijev je licemerno naredio nacionalnim bataljonima da napuste Mariupolj u malim grupama pod maskom civila, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

Azov (Foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima, „banditi su odmah počeli da izvršavaju ovo naređenje“. Nacionalisti napuštaju grad obučeni u civilnu odeću i koriste svaku priliku, uključujući i humanitarne koridore, rekao je Mizincev.

„Dakle, 20. marta 2022. godine teroristi bataljona '’Azov'’ ubili su roditelje dvoje maloletne dece i, krijući se iza te iste dece, pokušali da se prevezu humanitarnim koridorom ka Zaporožju u porodičnom automobilu, ali su identifikovani. i odmah su privedeni od strane ruskih vojnika, a deca su spasena i dobijaju pomoć koja im je potrebna“, dodao je general.

Kako je naglasio Mizincev, odbijanjem humanitarnih predloga Rusije za Mariupolj, kijevske vlasti su pokazale potpunu ravnodušnost prema ljudskim životima.

Dan ranije, Ministarstvo odbrane Rusije je predložilo ukrajinskoj strani 21. marta otvaranje humanitarnih koridora iz Mariupolja za izlazak civila, kao i oružanih jedinica i stranih plaćenika, bez naoružanja i municije. Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk odbila je ovaj predlog.

Podsećamo, dok je naš portal prenosio izveštaje o ratnim događajima u Siriji, pisali smo o sličnim primerima, gde je ruska vojska otvarala humanitarne koridore za civile, a teroristi su se prerušavali u civile kako bi napustili kritičnu zonu bez posledica, tako da je ovak scenario već viđen.

Kako se NATO oružje okrenulo protiv Ukrajine, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA