Najnovije

SIRIJSKI SCENARIO SE PONAVLJA U UKRAJINI: Ista priča, drugi teren

Uprkos upozorenjima o opasnostima javnih poziva da se na teritoriju zemlje dovedu plaćenici i strani borci, ukrajinske vlasti insistiraju na svojim akcijama, rizikujući da zemlju pretvore u leglo terorista i ubica iz različitih zemalja, uključujući one SAD i Veliku Britaniju, kojih je na desetine došlo u Ukrajinu da se bori u takozvanom „Internacionalnom korpusu“ stvorenom za strance, piše sirijska državna novinska agencija SANA.

Ukrajina (Foto: Jutjub)

U Ukrajini se ponavlja scenario privlačenja terorista i vrbovanja plaćenika, sličan sirijskom, kada su zapadne zemlje vrbovale teroriste iz celog sveta, pružale im različite vidove podrške i olakšavale ulaz u zemlju preko granice sa Turskom, kako bi, pre svega, destabilizovali bezbednost i podrivali stabilnost Sirije, a takođe otvorili put aktima agresije i okupacije pod izgovorom borbe protiv terorista Islamske države.

Rojters je izvestio o Amerikancima koji su otišli ​​u Ukrajinu da se bore protiv ruskih snaga, uključujući studenta iz NJujorka koji je radio na međunarodnom aerodromu DŽon F. Kenedi i drugog iz Konektikata koji se bori u Ukrajini već tri nedelje.

U procesu javnog privlačenja plaćenika u Ukrajinu i zagrevanja situacije u Ukrajini, jedna od američkih kompanija nedavno je proširila vest o regrutovanju profesionalnih boraca sa borbenim iskustvom za dnevnu platu od hiljadu do dve hiljade dolara, sa 5 godina u vojsci ili bezbednosnim strukturama i najmanje godinu dana borbenog iskustva u inostranstvu.

A Britanska radiodifuzna korporacija Bi-Bi-Si je u nedavnom izveštaju navela da je više od stotinu ljudi samo iz Škotske otišlo u Ukrajinu kako bi se pridružili takozvanom „Internacionalnom korpusu“, čije je stvaranje najavio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski prošlog meseca, sa ciljem da se suprotstave ruskim trupama. Oni su, kao i desetine drugih stranih dobrovoljaca prošlog meseca ušli na ukrajinsku teritoriju iz Poljske.

Britanski list Tajms piše da kijevske vlasti regrutuju „kvalifikovane plaćenike“ za operacije unutar zemlje za dnevnu platu do dve hiljade dolara. U medijima se pojavilo i nekoliko izveštaja koji potvrđuju da su im se pridružile hiljade dobrovoljaca i vojnika po ugovoru sa borbenim iskustvom iz privatnih vojnih kompanija koji su stigli u Ukrajinu.

Dok visokokvalitetno oružje ulazi u Ukrajinu, a zemlje NATO-a nastavljaju da šalju ovo oružje i novac u Kijev, zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Državama, mobilišu i šalju stotine terorističkih plaćenika u Ukrajinu, posebno teroriste iz severne Sirije, kako bi se sprečili rusku specijalnu operaciju za zaštitu stanovnika Donbasa, navodi SANA.

Ranije je ruski vojni izvor potvrdio da pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine i obaveštajne službe turskog režima regrutuju teroriste na severu Sirije da se bore u redovima ukrajinskih snaga.

Primenu najsurovijeg ruskog oružja protiv puka '’Azov'’ pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA