Najnovije

VOJSKE RUSIJE I DNR STIGLE DO UPORIŠTA ''AZOVA'': Učestvuju i Čečeni i bataljon ''Somali'' (VIDEO)

Vojni reporteri projekta WarGonzo javljaju da jedinice ruske mornaričke pešadije, 9. puk i 107. bataljon rezerve NM DNR preuzimaju kontrolu nad perimetrom fabrike Azovstalj u Mariupolju. Vojnu podršku pružaju bataljon „Somali” i čečenske snage bezbednosti.

NM DNR (Foto: RIA Novosti)

Reporter Semjon Pegov precizira da su jedinice stigle do perimetra neonacističkog utvrđenog područja u industrijskoj zoni kombinata.

'’Luka Azov je težak objekat za napad, ali ruske i republičke jedinice idu napred, uprkos žestokom otporu neonacista '’Azova'’ i ostataka ukrajinskih oružanih snaga'’, rekao je on.

Na ovaj način ruska jurišna avijacija je odsekla snage '’Azova'’ koje su se tamo pozicionirale od grupa drugih ekstremista koji su ostali u hotelskim četvrtima centralnog dela Mariupolja i luke, naglasio je Pegov, koji izveštava sa lica mesta.

Prethodno je ruska vojska upotrebila jednu od najsmrtonosnijih vrsta oružja, višecevni bacač plamena TOS-1A, kako bi neutralisala položaje '’Azova'’  u fabrici '?Azovstalj, što možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA