Najnovije

"Bajden treba da objasni umešanost fonda njegovog sina u biolaboratorije u Ukrajini"

Predsednik SAD DŽozef Bajden treba da objasni svetskoj zajednici stvaranje bioloških laboratorija u Ukrajini i umešanost njegovog sina Hantera u to preko investicionog fonda pod njegovim rukovodstvom, smatra predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

“Sada je predsednik Sjedinjenih Američkih Država dužan da svetskoj zajednici objasni činjenice otkrivene tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini o aktivnostima bioloških laboratorija. A američki Kongres mora da počne sopstvenu istragu“, napisao je Volodin na svom kanalu na Telegramu.

On je dodao da će učešće američkog predsednika u stvaranje bioloških laboratorija u Ukrajini specijalna komisija za parlamentarnu istragu ovih činjenica razmatrati kao prioritet.

„U stvaranje biolaboratorija u Ukrajini nije umešan bilo ko, već predsednik SAD DŽo Bajden. Investicioni fond na čelu sa njegovim sinom Hanterom Bajdenom finansirao je istraživanja i realizaciju američkog biološkog vojnog programa. Očigledno je da je DŽo Bajden i kao otac i kao šef države znao za ove aktivnosti“, istakao je Volodin.

Prema njegovim rečima, u ovaj vojni program uključen je i fond „poznatog organizatora obojenih revolucija DŽordža Soroša“ koji otvoreno poziva na „promenu režima“ u Rusiji.

Ranije je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov izjavio da je investicioni fond Hantera Bajdena učestvovao u finansiranju vojno-biološkog programa Pentagona u Ukrajini.

O američkim biolaboratorijama u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.

Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov. Sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije, objasnio je on.

Inače, Konvencija i zabrani ispitivanja, proizvodnje i skladištenja zaliha biološkog i toksičnog oružja i o njihovom uništavanju bila je prvi međunarodni sporazum koji je zabranio određene vrste oružja za masovno uništenje.

Snimke Srbina koji je prvi ušao u bazu Azova u Mariupolju pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA