Najnovije

Srpski tužioci i sudije napustili pravosudne institucije na Kosovu i Metohiji

Svi tužioci i sudije srpske nacionalnosti koji rade u kosovskim sudovima jutros su napustili svoje kancelarije nakon odluke o suspenziji predsednice Osnovnog suda u Mitrovici LJiljane Stevanović.

Kosovska Mitrovica (Foto: Jutjub)

Svi tužioci i sudije srpske nacionalnosti koji rade u kosovskim sudovima jutros su napustili svoje kancelarije nakon odluke o suspenziji predsednice Osnovnog suda u Mitrovici LJiljane Stevanović.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić rekao je da je njihova odluka da do daljeg neće dolaziti na posao dok se odluka o suspenziji predsednice suda ne promeni.

"Takođe svi politički predstavnici suspenduju svoj rad sa jasnim zahtevom, a to je da se prava srpskog naroda ovde poštuju. Da se prestane sa institucionalnim nasiljem nad nama", rekao je predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić na protestu u Gračanici.

Ono što u Prištini čine je, dodao je Jevtić, da Srbi napuste Kosovo i Metohiju.

Rakić: Vraćamo se u institucije kada se Stevanović vrati

Sudije, radnici sudstva i pravosudnih organa danas nisu na radim mestima, u znak podrške smenjenoj predsednici Osnovnog suda u Mitrovici, izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić i naglasio da će tako ostati dok se LJiljana Stevanović ne vrati na posao.

LJiljana Stevanović, predsednica Osnovnog suda suspendovana je juče nakon što je u Beogradu prisustvovala sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Od danas su i oni suspendovani i biće tako dok se ona ne vrati na posao", rekao je Rakić koji je naveo da su od danas i svi politički predstavnici koji rade u kosovskim insitucijama takođe suspendovani i neće raditi niti obavljati dužnosti dok ne budu vratili Stevanović na posao.

Rakić je to rekao novinarima na protestima Srba organizovanim u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Da li će Srbija da uvede sankcije Rusiji, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA