Najnovije

UKRAJINSKA STRANA TVRDI: Rusi opkolili Černigov

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su ruske snage opkolile grad Černigov, u blizini granice sa Belorusijom i da bombarduju područja u kojima su stanovnici ostali bez struje, grejanja i vode.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Gradonačelnik Černigova Vladislav Atrošenko rekao je da je u bombardovanju srušen most koji povezuje grad sa prestonicom Ukrajine na jugu, prekinuvši glavni put za humanitarnu pomoć i evakuaciju ranjenih, preneo je Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su njegove snage blokirale ukrajinske gradove, uključujući Černigov, kako bi porazili ukrajinsku vojsku.

"(Mi smo) u suštini potpuno opkoljeni i imamo humanitarnu katastrofu", rekao je Atrošenko na televiziji.

On je istakao da su ljudi bez vode, bez grejanja i struje i da shvataju da najgore tek dolazi.

Gradonačelnik Černigova je rekao da je u bombardovanju uništeno više od polovine privatnih kuća na periferiji grada, koji je pre sukoba imao oko 285.000 stanovnika i koji je poznat po svojim istorijskim zgradama i drevnim crkvama.

Gradske vlasti isporučcuju vodu okruzima u svim kontejnerima koje mogu da nađu, dok stanovnici moraju da kuvaju na otvorenoj vatri ispred svojih domova, dodao je Atrošenko.

"Grad je potpuno uništen", naglasio je on.

Vlasti u Kijevu su saopštile da se nadaju da će za sutra dogovoriti humanitarni koridor za Černigov koji bi omogućio civilima da se evakuišu, kao i da se omogući da pomoć bezbedno stigne do grada, ali su upozorile da su pregovori sa Rusijom teški.

Kako Čečeni zarobljavaju ukrajinske ekstremiste, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA