Najnovije

NAJJEZIVIJI SNIMAK DO SADA: Ukrajinski nacisti pucaju u kolena ruskim razobljenicima! (VIDEO)

Mediji su prećutali jednu od najgorih slika koja je stigla iz Ukrajine u kojima, kako se navodi, ukrajinski vojnici na najgori način zlostavljaju ruske zarobljenike pucajući im u kolena.

Foto: Tviter printskrin

Ovaj video snimak pojavio je u toku jučerašnjeg dana na društvenim mrežama a zapadni kao i domaći mediji poput Blica pa čak i Sputnjika koji je fokusiran na promociju Vučića nisu ni pokušali da izveste javnost o ovom slučaju pa ni da postave pitanje o verodostojnosti ali sudeći po njihovoj tišini i sami možete da zaključite da li je video namešten ili nije.

Sa druge strane uprkos tome što mediji skrivaju priču kako bi se dodvorili zapadu, sama Ukrajina je obećala „hitnu istragu“, nakon pojavljivanja video snimka na kojima navodno njeni vojnici pucaju na ruske zarobljenike.

Na snimku dugom skoro šest minuta čuje se kako ukrajinski vojnici saopštavaju da su uhvatili rusku izviđačku grupu koja je delovala iz Olhovke, naselja u Harkovu, otprilike 30 kilometara od ruske granice.

Upitan o snimku, savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič, rekao je u intervjuu objavljenom na Jutjubu u nedelju da će vlada ozbiljno i hitno istražiti ove navode.

„Vlada ovo shvata veoma ozbiljno i biće sprovedena hitna istraga. Mi smo evropska vojska i ne rugamo se našim zarobljenicima. Ako se ovo pokaže kao istinito, reč je apsolutno o neprihvatljivom ponašanju“, naglasio je ukrajinski zvaničnik.

U drugom obraćanju Arestovič je naglasio da Ukrajina tretira zarobljenike u skladu sa Ženevskom konvencijom, bez obzira na lične emocionalne motive koji postoje.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane negira slučaj i prebacuje na Ruse

Naime, CNN je zatražio komentar od ukrajinskog Ministarstva odbrane, a kao odgovor, ministarstvo je američkoj televiziji poslalo izjavu načelnika Oružanih snaga Valerija Zalužnjeg, koja, kako se navodi, se ne odnosi direktno na pomenuti incident.

„Da bi diskreditovali ukrajinske odbrambene snage, neprijatelj snima i distribuira montirane video-snimke koji pokazuju nečovečno postupanje navodnih ‘ukrajinskih vojnika’ prema ‘ruskim zarobljenicima. Naglašavam da se vojnici Oružanih snaga Ukrajine i drugih legitimnih vojnih formacija striktno pridržavaju normi međunarodnog humanitarnog prava“, poručio je Zalužnji.

Ukrajinski vojni zvaničnik je napomenuo da mora da se „uzme u obzir realnost informacionog i psihološkog rata“ i naglasio da je potrebno informisanje „samo zvaničnim izvorima“.

Ukrajinci polažu oružje jer ostaju bez municije! Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Nulta tačka/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA