Najnovije

Završen sastanak Moskve i Kijeva: Postignut prvi dogovor

Ministarstva odbrane Rusije i Ukrajine dogovorila su format koridora za izlazak civila, rekao je pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski nakon druge runde pregovora Moskve i Kijeva.

„Upravo su završeni pregovori sa ukrajinskom stranom na kojima smo detaljno razgovarali o sva tri bloka pitanja: vojnom, međunarodnom, humanitarnom, kao i o pitanju budućeg političkog rešavanja sukoba“, rekao je Medinski nakon pregovora koji su održani u Belorusiji.

„Uspeli smo da postignemo međusobno razumevanje kada je reč o nekima od njih, ali glavno pitanje koje smo rešili danas je spasavanje ljudi, civila koji su se našli u zoni sukoba“, rekao je Medinski.

On je pojasnio da su predstavnici vojnih resora Rusije i Ukrajine dogovorili format režima održavanja humanitarnih koridora za izlazak civilnog stanovništva, kao i mogući prekid borbenih dejstava u sektoru humanitarnog koridora u periodu izlaska civilnog stanovništva.

„To je značajan napredak“, konstatovao je Medinski.

Kako je saopštio savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, Ukrajina i Rusija dogovorile su se da zajedno obezbede humanitarne koridore za evakuaciju građana, isporuku hrane i lekova.

On je istakao da Kijev nije dobio rezultate na koje je ukrajinska strana računala tokom pregovora sa Rusijom.

Podoljak je saopštio da su strane razgovarale o mogućnosti prekida vatre u periodu evakuacije građana u mesta gde će se realizovati.

Kijev i Moskva su se dogovorili da nastave sa pregovorima, planirano je da treća runda bude održana što pre, dodao je on.

Rusija i Ukrajina uspele su da postignu razumevanje po pitanju određenih tačaka, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski. Kako je rekao, strane su detaljno razgovarale o sva tri bloka pitanja o kojima je govorila Moskva.

Kako su Čečeni osvojili Ukrajinsku bazu pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA