Najnovije

OFANZIVA SE NASTAVLJA: Snage DNR i Rusije oslobodile još jedno naselje i prešle reku, Ukrajinci imaju teške gubitke (VIDEO)

Ruske oružane snage su oslobodile još jedno naselje u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

„Jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije, nastavljajući ofanzivna dejstva, preuzele su punu kontrolu nad naseljem Zolotaja Niva, prešle reku Kašlagač i osigurale se na povoljnoj liniji. Napredovanje tokom proteklog dana je bilo šest kilometara“, rekao je Konašenkov.

On je pojasnio da je likvidirano do 60 pripadnika ukrajinske vojske, dva tenka, četiri borbena vozila pešadije, kao i devet vozila različite namene.

Osim toga, tokom noći ruske vazdušne snage uništile su 52 vojna objekta Ukrajine, nastavio je Konašenkov.

„Među njima: četiri komandna mesta, jedan protivvazdušni raketni sistem S-300 južno od naselja Izjum i jedan Buk-M1 u rejonu Kurahova, dva višecevna raketna sistema, jedno skladište municije i raketnog i artiljerijskog naoružanja, dva skladišta goriva i maziva i 38 uporišta i područja koncentracije vojne tehnike“, rekao je on.

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su 18 ukrajinskih bespilotnih letelica u toku dana, uključujući i jedan "Bairaktar" TB2.

"Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je 124 aviona i 77 helikoptera, 216 protivvazdušnih raketnih sistema, 341 bespilotna letelica, 1815 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 195 višecevnih raketnih sistema, 762 oruđa artiljerije, kao i 1689 jedinica specijalnih vojnih vozila", dodao je Konašenkov.

Pored toga, trupe LNR-a, nakon što su završile čišćenje od militanata naselje Žitlovka, krenule su napred pet kilometara i bore se na periferiji naselja Kremennaja. 

Poznata ukrajinska snajperistkinja ubijena je u Mariupolju. Uznemirujući snimak pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA