Najnovije

ZATIRANJE AZOVACA: Rusi sipaju vatru na poslednje uporište neonacista - oboren helikopter sa ozloglašenim vođama (VIDEO)

Ruska vojska preciznim avionskim udarima uništava položaje boraca puka "Azov"u industrijskog zoni Mariupolja.

Nakon poraza u stambenim reonima, neonacisti su spas potražili u industrijskoj zoni gde pružaju poslednji otpor ruskim oslobodiocima.

Vojni vrh američkog marionetskog režima u Kijevu po drugi put je pokušao da helikopterima evakuiše svoje `komandante` iz Mariupolja.

Od prvog pokušaja (pre tri dana) nije bilo ništa jer je Mi-8 bio oboren još dok se približavao Mariupolju.

Jutros je bilo drugačije.

Dva ukrajinska vojna helikoptera su puštena da slete u industrijskoj zoni Mariupolja. I da ukrcaju svoj „dragoceni teret“.

Portparol armije Donjecke Republike, Eduard Basurin, izjavio je: „Političko rukovodstvo u Kijevu je ponovo pokušalo da evakuiše vođe ukrajinskih nacionalista iz Mariupolja. Naši sistemi PVO su uništili dva neprijateljska helikoptera nakon uzletanja. Jedan je pao pored naselja Ribackoe. Još utvrđujemo mesto pada drugog helikoptera. Naravno: i broj likvidiranih nacionalista i njihov identitet“.

Vlasti DNR su se obratile Ukrajincima opkoljenim u Mriupolju:

„Još jednom apelujemo na ukrajinske vojnike i oficire koje je kijevsko rukovodstvo napustilo u Mariupolju. Vaša vlast vas je potpuno otpisala, vi je ne interesujete. Vaša sudbina uopšte ne zanima Zelenskog i vrhušku Oružanih snaga Ukrajine. Jedina šansa da ostanete živi je da dobrovoljno položite oružje. U suprotnom, osuđeni ste na smrt“.

Basurin je objasnio da ukrajinski nacisti neće dobiti koridor za izlazak iz Mariupolja. Objasnio je da su militanti iz puka Azova činili ratne zločine, da su ubijali civile, pa da zato ne može biti govora o njihovom izlasku iz grada sa oružjem.

Detaljnije o napredovanju snaga DNR saznajte OVDE.

Izvor: Pravda/Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA