Najnovije

REŽIM ZELENSKOG IZGUBIO KONTROLU NAD ZEMLJOM: U većini gradova trenutno divljaju nacionalistički bataljoni

Kijevski režim je praktično u potpunosti izgubio kontrolu nad upravljanjem državom, u većini gradova trenutno divljaju nacionalistički bataljoni koji su u suštini nacisti, izjavio je šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

Raniji skup neonacista (Foto: Jutjub)

Kako je rekao, administracija čitavog niza gradova Ukrajine više nije u stanju da rešava elementarna socijalno-administrativna pitanja.

„Jedino što je Kijev uspeo poprilično organizovano da sprovede jeste da podeli vatreno oružje pripadnicima raznoraznih radikalnih grupacija bez ikakvih ograničenja“, naglasio je on.

Mizincev je upozorio da svo to naoružanje koje je podeljeno građanima, ide na štetu samoj Ukrajini i ukrajinskom narodu jer se koristi za krađu i za nasilje nad običnim građanima.

Katastrofalna humanitarna situacija

Katastrofalna humanitarna situacija prisutna je na većem delu teritorije Ukrajine sa tendencijom pogoršanja, najteža situacija je u Kijevu, Harkovu, Sumi, Černigovu i Mariupolju, izjavio je rukovodilac Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

S tim u vezi, kako je rekao, Rusija namerava da sprovede 35 humanitarnih akcija u Kijevskoj, Sumskoj, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, kao i u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, a u planu je da se razdeli 280 tona pomoći.

Kako je precizirao, do sada je već sprovedeno 20 različitih akcija i podeljeno 217 tona različite humanitarne pomoći, a ukupno je za te potrebe sakupljeno preko 12.000 tona robe.

Takođe je rekao i da je od početka specijalne operacije u Ukrajini evakuisano preko 149.000 ljudi, od kojih su više od 40.000 – deca.

Snimke zaplenjenih ukrajinskih tenkova severno od Mariupolja pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA