Najnovije

RUSI SAZNALI: Amerikanci se spremaju da pošalju teroriste Islamske države u Ukrajinu!

NATO se sprema da pošalje teroriste obučene u Siriji da se bore protiv ruskih snaga u Ukrajini, upozorila je danas Ruska spoljna obaveštajna služba.

Foto: Jutjub

Prema obaveštajnoj službi, „teroristi“ su obučavani u američkom garnizonu Al Tanf na jugoistoku Sirije. Služba je upozorila da SAD nastavljaju da formiraju nove „terorističke jedinice“ na Bliskom istoku i u Africi kako bi ih poslale u Ukrajinu preko Poljske.

Oko 200 američkih vojnika trenutno je raspoređeno u Al Tanfu. Garnizon, koji je osnovan 2016. godine, takođe je domaćin više stotina sirijskih boraca koje podržavaju SAD. Neki od ovih boraca su navodno povezani sa Islamskom državom.

Štaviše, SAD održavaju određeni broj M142 visoko pokretnih artiljerijskih raketnih sistema (HIMARS) u garnizonu. Ovi sistemi mogu biti naoružani taktičkim balističkim raketama MGM-140 ATACMS dometa od 300 kilometara.

Koalicija koju predvode SAD održava zonu zabrane letova od 55 kilometara oko garnizona Al Tanf. Uprkos tome, ruske Vazdušno-kosmičke snage, koje deluju iz vazduhoplovne baze Hmeimim na sirijskoj obali, redovno izvode izviđačke letove iznad tog područja.

Poslednji ruski izviđački nalet iznad Al-Tanfa bio je 20. februara, četiri dana pre početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Upozorenje Ruske spoljne oobaveštajne službe poklopilo se sa izveštajima o sumnjivim pokretima u Al Tanfu. Danas je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu izvestila je da je veliki američki logistički konvoj ušao u garnizon iz Jordana. Borci u garnizonu koje podržava SAD stavljeni su u stanje visoke pripravnosti.

SAD možda nisu jedina strana koja pokušava da usmeri militante iz Sirije u Ukrajinu. Nekoliko nedavnih izveštaja otkrilo je planove za slanje sirijskih militanata koje podržava Turska da se bore protiv ruskih snaga u zemlji.

Oružane snage Ukrajine gađale su štab specijalnog odreda Azov u ​​Mariupolju taktičkim raketnim sistemom Točka-U, a više o tome možete pročitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA