Najnovije

PUTIN: Uskoro ćemo završiti uništavanje vojne infrastrukture u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će ruska vojska uskoro završiti sve zadatke po pitanju uništenja vojne infrastrukture Ukrajine.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Prema njegovim rečima, sankcije protiv Rusije su jednako teške kao objava rata, preneo je Sputnjik.

Putin je nazvao teškom odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Predsednik Rusije se danas sastao sa ženama letačke posade ruskih aviokompanija, a tokom sastanka mu je postavljeno pitanje o ciljevima specijalne operacije u Ukrajini.

„To sam rekao na početku operacije i govorio pre nego što je ova odluka doneta. Teška odluka, bez ikakve sumnje”, rekao je Putin odgovarajući na pitanje, prenosi Tanjug.

Istakao je da je Rusija pokušala da reši konflikt u Ukrajini mirnim putem i naveo da je neophodno dozvoliti ljudima u Donbasu da govore ruski jezik i žive mirno svoj život.

On je kazao da postoji mnogo raznih varijanti demilitarizacije Ukrajine, koje su na pregovaračkom stolu sa Kijevom i da se nada pozitivnoj reakciji.

„Rusija je odmah odreagovala na poziv iz Kijeva našim vojnicima u vezi s Marijupoljom, otvorila je humanitarni koridor, ali oni ne puštaju ljude”, istakao je Putin.

Ruski predsednik je upozorio da ukoliko bilo koja zemlja bude uvela zonu zabrana letenja nad Ukrajinom – Rusija će tu zemlju smatrati učesnicom konflikta.

Ruski predsednik je takođe rekao i da ukoliko Ukrajina nastavi da se ponaša kako se ponaša – u pitanje će doći i ukrajinska državnost.

„Svi ljudi koji to ne žele da razumeju, posebno rukovodstvo Kijeva, moraju da shvate da ako nastave da rade ono što rade, dovode u pitanje budućnost ukrajinske državnosti. Ako do toga dođe, to će biti u potpunosti na njihovoj savesti“, naglasio je Putin.

Zašto primirije nije uspelo, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA