Najnovije

MOGERINI O DIJALOGU: Teško, ali moguće

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini sastala se sa austrijskim predsednikom Aleksandrom van der Belenom sa kojim je razmenila stavove o nedavnim kontaktima koje je imao, posebno u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Mogerini (Foto: Jutjub)

Mogerinijeva je istakla da su podrška koju Beč i austrijski predsednik lično daju u ovom smislu veoma značajni, objavljeno je na sajtu visoke predstavnice EU.

"Ja ću imati novi krug dijaloga za predsednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Kosova Hašimom Tačijem u Briselu u petak 7. septembra. Nastavićemo sa teškim ali kako sam već rekla mogućim razgovorima u vezi sa pravno obavezujućim sporazumom", rekla je Mogerinijeva.

Dodala da je naglasak koji Austrija i austrijsko predsedavanje Savetu EU stavljaju na Zapadni Balkan i njegovu perspektivu u EU izuzetno važan.

"Verujem da projekat EU neće biti kompletan dok Zapadni Balkan ne bude deo naše porodice, to nam govore geografija, istorija ali i ekonomija i bezbednost", istakla je Mogernijeva.

Prema njenim rečima, ne može se zaboraviti šta se tamo desilo pre samo par decenija.

"U našem je interesu da ostavimo vrata otvorena i da se oni priključe evropskoj porodici, ukoliko ispune uslove", zaključila je Mogerinijeva.

Heroji sa Košara dobili bulevar, a žive i umiru kao poslednji bednici! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sastanak Federike Mogerini i premijera Vučića u vili Mir!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA