Najnovije

Mandić: SNP da vrati mandate zbog prevare, DPS se vraća na velika vrata!

Lideri Demokratskog fronta, Andija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, održali su konferenciju za medije.

Lider demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da se DPS vraća na velika vrata i da drži ključne poluge u budućoj Vladi Crne Gore.

„30. avgusta 2020. godine građani su se izjasnili i glasali da DPS više ne može da vodi ovu zemlju, podržali tri opozicione liste, proslavili veliku narodnu pobjedu i sada možemo da konstatujemo da se DPS vraća na velika vrata i da drži ključne poliuge u pretpostavljenoj budućnoj Vladi crne Gore“, rekao je Mandić na konferenciji za medije tog političkog saveza.

On je rekao da je u ime DF-a pregovarao sa svim predstavnicima stranaka koji su činili koaliciju „Za budućnost Crne Gore“.

„Danas imam pravo da pozovem kolege iz Socijalističke narodne partije, njenog lidera Vladimira Jokovića, kome sam vjerovao, da on i njegova stranka vrate poslaničke mandate koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ „, istakao je Mandić.

Danas kada se, kako kaže, nadvila opasnost nad Evropom, kada se objedinjavaju svi, dobili smo potpuno suprotan politički proces „da se otvara politička kriza protiv koje će se DF i koaliciji ZBCG boriti u institucijama i van institucija Crne Gore„.

„Mnogi su očekivali i vjerovali da će tako što će dobiti SNP u redove buduće Vlade moći da pošalju poruku kako je srpski narod zadovoljen – nije. Za DF je dominatno glaso srpski narod, dosta smo trpjeli kada su saopštavali da u Vladi Zdravka Krivokapića ima srpskog naroda, a vidjeli smo da je njegova Vlada bila usmjerena protiv srpskog naroda. Vidimo da se sad priprema isti scenario“, naveo je Mandić.

„Juče je glavni odbor SNP-a donio odluku o manjinskom tehničkom, a u stvari o većinskom aranžmanu sa DPS-om. Smatram da SNP nije imala pravo da iznevjeri 133.000 glasača „Za budućnost Crne Gore“. Priduržujem se pozivu Andrije Mandića da poslanici SNP-a vrate mandate. Pozivam kolege iz Demokratske Crne Gore da se zajedničko dogovorimo oko svih vidova borbe i formiramo organizacioni odbor“, pojasnio je, pored ostalog, Milan Knežević.

Upozorio je potpredsjednika Skupštine Ervina Ibrahimovića, da će podnijeti krivičnu prijavu protiv njega ukoliko nezakonski zakaše sjednicu.

„Crna Gora se nalazi u jednoj ozbiljnoj krizi. Niko nema pravo da se igra sa izbornom voljom građana. Svaki potez zasnovan na onome što nije izborna volja građana, može dovesti do ivice stabinosti“, zaključio je Knežević.

Šta Rusi spremaju za Kijev pogledajte OVDE.

Izvor: In4s
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA