Najnovije

KRIVOKAPIĆ: Ne izbegavam uvođenje sankcija prema Rusiji

Premijer Zdravko Krivokapić je gostujući u emisiji Okvir na Javnom servisu Crne Gore izjavio da ne izbegava uvođenje sankcija Rusiji i poručio da se teritorijalni integritet Ukrajine mora sačuvati.

Zdravko Krivokapić (Foto: Vlada CG)

- Teritorijalni integritet i suverenitet u ovom slučaju Ukrajijne, nemam oko toga dileme, on se mora sačuvati. Nezavisnost jedne države je nešto što nema dilemu, i ne može se tretirati drugačije. Čitavog života sam učio da ako postoji opravdanje za neki rat, to je odbrambeni rat- kazao je Krivokapić.

On je istakao da se ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović neprijstojno ponašao prema njemu na sednici Vlade pretprošlog četvrtka kada se raspravljalo o načinu na koji će se uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

- Upozorio sam ga na toj sednici da izađe, a ako neće, ja ću. Pošto nije hteo, ja sam napustio sednicu - podvukao je Krivokapić.

Krivokapić se kako kaže konsultovao sa pravnicima i naveo je da je odluka o formiranju Kordinacionog tela za restriktivne mere prema Ruskoj Federaciji najbolji odgovor povodom dešavanja u Ukrajini.

Premijer Crne Gore je kazao da su preteće poruke koje su upućene na adrese Vlade, drugih institucija deo hibridnog rata koji se protiv Crne Gore vodi već duže vreme i u kom učestvuju pojedine zemlje iz inostranstva uz saradnju sa domaćim političkim snagama, ne navodeći o kome je reč.

On je ocenio da postoji određeni bezbednosni rizik, ali da građani ne treba da paniče i da institucije rade na otklanjanju eventualnih pretnji.

– U pitanju su smišljene akcije u cilju stvaranja panike, ali da građani ne treba da podležu panici. Razgovarao sam sa direktorom ANB, određenih saznanja imamo, a javnost će biti blagovremeno upoznata- kazao je premijer CG.

Na molbu urednika emisije „Okvir“, Zorana Lekovića, s obzirom da se ne oseća najbolje, intervju je prekinut.

- Oprostite, ne osećam se najbolje. Nisam u situaciji da završim intervju - rekao je Leković.

Može li rat iz Ukrajine da se prelije na Crnu Goru, saznajte OVDE.

Izvor: Borba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA