Najnovije

DVERI: Nova politička realnost

Predsedništvo Srpskog pokreta Dveri oglasilo se danas saopštenjem za javnost gde su najavili poziv na ujedinjenje svih patriotskih stranaka oko ključnih nacionalnih interesa, bilo da su stranke parlamentarne ili ne, kao i istaknutih pojedinaca.

Foto: Dveri

”Srpska politička scena posle izbora više nije ista i ništa u budućnosti srpske politike više neće biti isto. Završena je era dvopartizma i stalne smene vladavine samo dva politička kartela – bivše i sadašnje vlasti. Preko 20% birača je dalo podršku patriotskim i suverenističkim izbornim listama opozicije. Stvoren je treći, patriotski blok u Narodnoj skupštini i skupštini grada Beograda koji će presudno uticati na formiranje buduće vlasti. Spremni smo da za skupštinskom govornicom zastupamo interese i stavove i svih onih patriotski orijentisanih birača čiji predstavnici nisu prešli cenzus jer je za nas svaki patriotski glas važan” stoji na početku saopštenja.

”Protivimo se besmislenim i antidemokratskim predlozima o ponavljanju izbora dok izborni proces još uvek nije ni završen. Pozivamo na hitno konstituisanje Parlamenta po okončanju izbora jer su pred Srbijom sudbonosni izazovi. Predlažemo da se u skupštini grada Beograda formira nova vladajuća većina bez SNS i SPS i spremni smo da u tome učestvujemo pod uslovom da gradsku vlast povedu novi i stručni ljudi koji do sada nisu bili na vlasti” navodi se u saopštenju.

”Srpski pokret Dveri će pozvati kolege iz POKS-a, Srpske stranke Zavetnici i DSS-a na formiranje zajedničkog bloka oko odbrane najvažnijih nacionalnih i državnih interesa. Isti poziv važi i za vanparlamentarne patriotske stranke i pojedince jer je ovo vreme u kome nam je potrebno nacionalno jedinstvo. Pozivamo na čvrst patriotski dogovor da nema uvođenja sankcija Rusiji, da Srbija neće postati član NATO već i vojno i politički neutralna zemlja, da ćemo se zajedničkim snagama boriti za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i interese Republike Srpske i Srba u Crnoj Gori, da ćemo sve učiniti da domaća privreda i poljoprivreda dođu na prvo mesto, da ćemo se zalagati za ekološki patriotizam i zdrav vazduh, vodu, zemlju i hranu, da će porodica biti zaštićena i podržana dok ćemo otkazati najavljenu najveću promociju homoseksualizma za jesen u Beogradu, kada srpska prestonica treba da postane gej prestonica Evrope i sveta” obećavaju iz ovog pokreta.

”Ne želimo da Srbija stane na stranu NATO i protiv Rusije, protivimo se priznanju lažne države Kosovo i lažnog genocida u Srebrenici, ne želimo promociju homoseksualizma maloletnicima već poštujemo Crkvu i tradicionalne vrednosti, podržavamo domaći ekonomski interes i štitimo životnu sredinu. Patriotski blok je nova politička realnost i novi faktor koji će se ubuduće pitati u Srbiji” zaključuju iz Dveri.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA