Najnovije

E SADA RUSI ZATEŽU: U Dumi predloženo da se obustavi isporuka gasa zemljama Evropske Unije

Deputat Državne dume sa Krima Mihail Šeremet predložio je da se privremeno obustavi isporuka gasa u zemlje EU.

Foto: pixabay.com

„Evropska unija nastavlja svoju besnu, bezobraznu i ponižavajuću politiku prema Rusiji. Na njihove neprijateljske postupke, smatram da treba da odgovorimo oštrim sankcijama, da privremeno prestanemo da ih u potpunosti snabdevamo energentima dok evropski drugovi ne shvate da je agresivna politika u odnosu na Rusiju štetna za njih i kažnjiva“, rekao je Šeremet za RIA Novosti.

Prema njegovom mišljenju, EU je napravila fatalnu grešku što je za najboljeg prijatelja izabrala SAD.

Jedan broj zapadnih zemalja uveo je nove sankcije protiv Ruske Federacije zbog Ukrajine. Prema rečima pres-sekretara predsednika Rusije Dmitrija Peskova, zapadne sankcije su veoma ozbiljne, Rusija se za njih unapred pripremala.

Ranije je potpredsednik Vlade Ruske Federacije Aleksandar Novak rekao da je čak i samo razgovor o odustajanju Evrope od ruske nafte negativno za tržište, te da odmah reaguje na to. Prema njegovim rečima, bez ruske nafte i gasa će se svet urušiti, a cene će biti nepredvidive.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.

„Visokopreciznim raketama pomorskog baziranja u toku noći u naselju Zvoneckoe Dnjepetrovske oblasti uništeni su štab i baza nacionalističkog bataljona ‘Dnjepar’, gde je pre neki dan stiglo pojačanje stranih plaćenika“, rekao je Konašenkov. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA