Najnovije

GALIJAŠEVIĆ: Zlonamerno britansko ponašanje

Ekspert za bezbednost DŽevad Galijašević izjavio je danas Srni da uvođenje sankcija Velike Britanije predsedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku pokazuje da se Britanija ponaša zlonamerno, jer time gradi javno uverenje da neko u Srpskoj podriva politički sistem i da očekuje "nešto od hiljadu kilometara udaljene Moskve".

DŽevad Galijašević (Foto: Medija centar Beograd)

- Niti je bilo takvih izjava, niti postoje takve politike, niti Srpska menja svoj odnos prema EU niti menja odnos prema Dejtonskom sporazumu kojeg javno podriva lider SDA Bakir Izetbegović sa njihovim "znanjem" - naveo je Galijašević.

On je naglasio da upravo Britanci preko Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) žele nestabilnu situaciju, zloupotrebljavaju domaće službe i institucije i žele rat u BiH kao znak rata u Evropi, to jest kao pojavu koja bi destabilizovala Evropu.

- Zato i ovo rade. Nijedna mera, nijedna radnja nijedan politički stav niti ponašanje ni Dodika ni Cvijanovićeve ne daje opravdanje za ovakve mere - istakao je Galijašević.

On je rekao da Velika Britanija to ne radi Dodiku i Cvijanovićevoj, već da Britanci to Srbima rade već zadnje dve stotine godina, od prvih elemenata srpske samostalnosti Britanija to radi, ganja "nekave ruske aveti na Balkanu".

O zlatnoj rublji u scenariju apokalipse pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA