Najnovije

OFANZIVA U POSLEDNJEM UPORIŠTU ''AZOVA'': Vojska DNR u zaletu

Oružane snage Rusije i Donjecke Narodne Republike (DNR) uspešno napreduju u industrijskoj zoni Mariupolja, gde ukrajinska vojska nastavlja odbranu, izjavio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

DNR (Foto: RIA Novosti)

Prema njegovim rečima, sada se donjecke snage spremaju da zauzmu fabriku '’Azovstalj'’. Oni formiraju jurišne timove naoružane pešadijskim bacačima plamena na raketni pogon.

„Ove jurišne grupe pokazale su svoju efikasnost tokom napada na kopnene i podzemne objekte Železare Iljič“, rekao je Basurin.

On je teritoriju fabrike nazvao "gradom u gradu", napominjući da je bila jako ojačana betonskim konstrukcijama. Ovo predstavlja velike poteškoće za organizovanje napada.

„Glavni zadatak vojske je da potpuno blokira ovu industrijsku zonu, uništi oružje veće od minobacača od 82 milimetra, a zatim odluči kako da ga popuši“, rekao je predstavnik resora.

Borbe za Mariupolj između Narodne milicije i Oružanih snaga Ukrajine traju više od mesec dana. Sada su ukrajinske jedinice koncentrisane uglavnom u oblasti pogona '’Azovstalj'’ i '’Azovmaš'’, oba u industrijskoj zoni grada.

Prema navodima komande Donjecka, u gradu je verovatno ostalo ukupno 3.000 do 4.000 boraca ukrajinske vojske. Zauzeli su odbrambene položaje na utvrđenim tačkama i nastavljaju tvrdoglav otpor.

O novoj jedinici ukrajinske vojske pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA