Najnovije

Saznajte ko, zašto i kako napada Srpsku pravoslavnu crkvu

Od svojih prvih dana pa sve do danas, Srpska pravoslavna crkva je predstavljala jedan od glavnih stubova srpskog nacionalog bića. U momentima kada nismo imali državu, crkva je bila stožer odbrane naroda, ttradicije, istorije, celokupnog nacionalonog identiteta.

Kada znamo da je crkva potekla iz narode i da ona sama jeste narod, onda nije teško zaključiti iz kog razloga su mnogi napadi usmeren upravo ka toj crkvi.

Prisetimo se samo momenta kada je general-pukovnik Ben Hodžis, u svom intervuju za „Glas Amerike“ istakao da je Srpska pravoslavna crkva glavna pretnja NATO-a za „dovršavanje poslova na Balkanu“.

Kako se napadi na SPC već od davno ne kriju, tako je i sve veći broj stručnjaka iz oblasti, sociologije, novinarstva, bezbednosti, koju pokušavaju da opišu ceo koncept perfidnih oblika „ratovanja“ protiv SPC i njenih poglavara.

Upravo jedan takav pokušaj je, po našem skromnom mišljenju, postao remek-delo koje bi svaki Srbin, pa i svaki čovek koji se interesuje za oblast bezbednosti i kontrolu stanovništva, morao da pročita.

Naime, u pitanju je knjiga pod nazivom „Hibridni rat protiv Srpske pravoslavne crkve“, autora Hadži Slobodana Stojičevića. Stojičević je srpskoj javnosti poznat kao autor sada već čuvene knjige „Mrežni rat protiv Srbije”.

Pošto je u današnje vreme sve veći broj onih koji pišu, ali je nekako sve manje kvalitetnih dela, želimo da vas obavestimo o tome da će promocija nove knjige gospodina Stojičevića biti održana u sredu 13.04.2022. godine sa početkom u 19 časova u amfiteatru SPENS-a u Novom Sadu.

Kako, po nekom nepisanom pravilu kvalitetne stvari okupljaju kvalitetne ljude, tako i u ovom konkretnom slčaju, promocija ove knjige je okupila ozbiljne ljude koji će je predstaviti javnosti, a u pitanju su sam pisac Hadži Slobodan Stojičević, pukovnik dr prof Ilija Kajtez, potpukovnik LJuban Karan i književnik i publicista Marko Tanasković.

Ostaje nam samo da vidimo kako će lokalna publika, ali i budno oko kritike dočekati ovo delo koje će se, verovatno uskoro naći na policama mnogih domova širom Srbije, a verovatno i širom sveta.

Izvor: novinenovosadske.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA