Najnovije

VLAJKI: Konfederacija BiH

Priča o Dodiku se nastavlja „punom parom“. Ima i zašto. Danas stupa na snagu zakon o nepokretnoj imovini (zemljište, šume, vode, rudna bogatstva, objekti…), izglasan od Narodne Skupštine Republike Srpske, koja se od sada knjiži kao svojina Republike Srpske. Dakle, ne može biti svojina BiH, te pošto nema države bez teritorija, to u krajnjoj liniji, znači konfederaciju, ali i prestanak aspiracija Bošnjaka da preuzmu kontrolu nad čitavom BiH.

Foto: Pravda

Piše: Emil Vlajki

Naravno, Bošnjaci imaju iza sebe Ameriku, NATO, Ustavni sud BiH sa tri strana suca koji su u svim važnim stvarima uz njih, te Sud i Tužilaštvo BiH. Točno, ali i nedovoljno jer svi ti akteri nisu dio ustava BiH. Na sceni je i njemački političar Šmit koji sebe predstavlja kao Visokog predstavnika, koji jest ustavna kategorija, ali ga nitko nikada nije izabrao na tu funkciju. Čitavo to vrzino kolo je neustavno, ali ima iza sebe vojnu silu, NATO, profesionalnu vojsku, bombe, rakete i slično, što garantira da se sve neustavno, kao čarobnim štapićem pretvara u ustavno! Prema tome, Republika Srpska, poduzimajući takve mjere vraćanja nadležnosti koje su joj bile otete, djelujući u skladu s ustavom, radi neustavno! Ako netko ovo nije razumio, može se reći i jednostavnije: Ako nemaš vojsku, bombe i rakete, onda si neustavan!

Sve u svemu, ova individua, Šmit, ukinula je rečeni zakon na osnovu Bonskih ovlaštenja koja su, također, neustavna kategorija. Logično, zar ne?

Međutim, pošto se Republika Srpska na to ne obazire i počet će sa knjiženjem svoje imovine, treba malo dodatnog pritiska. Tako je Dodik dobio nove sankcije od Britanaca zajedno sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović. Od sada, Dodik ne može putovati ni u Englesku, ni u Ameriku, a, ubrzo, ni u mnoge druge evropske zemlje. Ipak, jasno je, da to ne može spriječiti primjenu rečenog zakona. Zato Dodiku počinju pristizati prijetnje smrću, još uvijek anonimne. Sam Bog zna kako će se sve ovo završiti.

Ali još veća opasnost za aspiracije Bošnjaka da dominiraju BiH, dolazi od Hrvata. U (muslimansko-hrvatskoj) Federaciji, Hrvati kojih ima oko 400 tisuća a Bošnjaka četiri puta više, imaju položaj „muslimanskog cvijeća“. Jednostavno rečeno, njihove glavne političke lidere biraju Bošnjaci.

Konačno, Hrvatima je pukao film i rekli su: dosta! Ako se ne promijeni izborni zakon koji takve manipulacije dozvoljava, oni će izbore bojkotirati, a izborne rezultate neće priznati!

Pošto se izborni zakon neće mijenjati jer Bošnjaci ne žele da izgube svoju dominaciju u Federaciji, onda nastaje ustavna kriza. Konstituirat će se HercegBosna u županijama gdje Hrvati imaju većinu. To je, praktično novi, drugi entitet sa nadležnostima koje ima Republika Srpska. Time se, automatski izdvaja i treći, bošnjački entitet. i eto KONFEDERACIJE! Da, rekao bi netko, ali Bošnjaci imaju iza sebe Ameriku. Točno, imaju Ameriku, ali ne i NATO, pošto je Hrvatska članica NATO saveza.

Bošnjaci to dobro znaju i prijete: „Nas je četiri puta više, i izbori će teći kao do sada“. Najava predsjednika vodeće bošnjačke stranke SDA Bakira Izetbegovića kako će Bošnjaci Hrvatima na sljedećim izborima, uz Željka Komšića, nametnuti i političke predstavnike na drugim razinama, više hrvatskih dužnosnika nazvalo je državnim udarom i agresijom na Hrvate. Izetbegovićeve prijetnje ukidanju mehanizma legitimnog predstavljanja otvorena su agresija na BiH. Sad je jasno da SDA i Bakir Izetbegović otvoreno iskazuju opredijeljenost ka politici raspada BiH kao zajednice tri jednakopravna naroda", navodi se u priopćenju kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Naravno, ukoliko Bošnjaci navale na Hrvate kada budu osnovali HercegBosnu, Hrvatska će vojno intervenirati i tu Bošnjaci nemaju nikakve šanse; možda se tu čak i Srbi vojno umiješaju. U jednom ili drugom slučaju, mirnom i vojnom, Hrvati u BiH će imati svoj entitet.

Postojat će, dakle, srpski, hrvatski i Bošnjački entitet sa visokim stupnjem autonomije svakog od njih. Pritom je svejedno hoće li Dodik biti eliminiran ili ne. To je, izgleda jedini način da se BiH održi.

Stvari su, dakako mnogo kompleksnije od SAD miješanja u unutrašnje stvari drugih država. Kako je Hantington predvidio prije 30 godina, U BiH se vodi borba između dva kršćanska naroda i trećeg, islamskog. Alija Izetbegović je jasno rekao u svom djelu ”Islamska deklaracija”, da je sveta dužnost muslimana da u državama gdje imaju većinu, uspostave šerijatsku vlast. Isto tako da je u tim državama kohabitacija na osnovama građanske, zapadne demokracije, neprihvatljiva za muslimane. Prema tome, otvorena borba suprotstavljenih civilizacijskih pogleda mora jednom otpočeti, a to je upravo ono što se sada dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA