Najnovije

KADA FSB POKUCA NA VRATA: Vređao rusku vojsku na društvenoj mreži i stigao mu odgovor (VIDEO)

U Kalmikiji je uhapšen službenik administracije grada Eliste, koji je vodio Telegram kanal ''Volьnoй Ulus''. Na njegovo obraćanje su odgovorile specijalne snage FSB.

FSB (Foto: FSB)

Očirov, star 40 godina, uhapšen je u kancelariji u kojoj je zvanično radio. On je osumnjičen za širenje lažnih vesti o ruskoj vojsci i vređanje ruske vojske. Prema podacima istrage, on je vodio Telegram kanal sa radnog računara, saopštila je pres-služba Istražnog odeljenja Istražnog komiteta Ruske Federacije za Republiku Kalmikiju.

„Prema istrazi, osumnjičeni je, kao službenik Gradske uprave Elista i na dužnosti, od 17. marta do 11. aprila 2022. godine, koristeći svoj službeni položaj suprotno interesima službe, koristeći kancelarijski računar, internet i informaciono-telekomunikacionu mrežu napravio je kanal u mesindžeru Telegram, u kojem su, u otvorenom pristupu za druge korisnike, pod plaštom pouzdanih informacija širio namerno lažne informacije o Oružanim snagama Ruske Federacije, odnosno informacije o broju poginulih vojnika i okolnosti vojne specijalne operacije na teritoriji Ukrajine, koje ne odgovaraju stvarnosti, proprativši to uvredljivim izjavama upućenim vojnim licima.

Osumnjičenom je trenutno određena mera zabrane u vidu zadržavanja, a optužnica će biti podignuta uskoro.

U krivičnom predmetu su zakazana kompjuterska forenzička ispitivanja oduzete računarske opreme i komponenti za njih, kao i mobilnog telefona“, navodi se u saopštenju Istražnog odeljenja Istražnog komiteta Ruske Federacije za Republiku Kalmikiju.

Snimak Vladimira Zelenskog koji pokušavaju da sklone od očiju svih pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA