Najnovije

KAŽNJENI ZBOG GRANATIRANJA CIVILA: Vojska DNR-a uništila desetine ukrajinskih nacista!

Urednici portala ”Russkaя Vesna” dobili su tekst saopštenja Eduarda Basurina, zvaničnog predstavnika Odeljenja narodne milicije DNR, o operativnoj situaciji u Republici i na liniji fronta.

Foto: RIA

Neprijatelj je tokom proteklog dana ispalio 217 granata i mina iz višecevnih raketnih sistema BM-21 Grad kalibra 122 mm, topova 152 i 122 mm i minobacača 120 i 82 mm.

Granatirano je područje devet naselja Republike.

U posledicama ukrajinske agresije povređeno je 18 civila, među kojima i jedno dete.

Oštećena su 23 stambena objekta, dva objekta civilne infrastrukture i tri vozila.

Materijali o ranjavanju civila, oštećenju infrastrukture prebačeni su u Generalno tužilaštvo DNR radi uključivanja u krivične predmete pokrenute protiv komande Oružanih snaga Ukrajine.

Vojnici DNR zajedno sa Oružanim snagama Ruske Federacije nastavljaju sa oslobađanjem naselja naše Republike od ukrajinskih okupatora.

Vojnici DNR-a su tokom proteklog dana uništili 67 ukrajinskih nacionalista, dva oklopna transportera, dva vatrena položaja minobacača 120 mm i dva teretna vozila. Zarobljeno je jedno borbeno vozilo pešadije, jedna samohodna artiljerijska jedinica 2S1 Gvozdika kalibra 122 mm i jedno teretno vozilo.

Ukrajinski nacisti nastavljaju teror i genocid nad civilnim stanovništvom na teritoriji koja je privremeno pod njihovom kontrolom.

Prema informacijama dobijenim od stanovnika grada Kramatorska, portal ”Russkaя Vesna” dobio je informaciju za seriju ubistava civila od strane ukrajinskih nacista kako bi zauzeli njihova vozila.

Tako su na izlazu iz grada duž autoputa H-20 u pravcu Slavjanska, nacisti zaustavili i zaplenili vozila, a kada su pokušali da pruže otpor, vlasnik automobila i njegovi putnici su upucani pored puta.

Pouzdano se zna za 23 civila koje su ubili ukrajinski nacisti, stvarni broj žrtava bi mogao biti mnogo veći.

Lavrov je objavio da nastupa ”druga faza specijalne vojne operacije u Ukrajini”, a objasnio je i da li će Rusija upotrebiti nuklearno oružje. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA