Najnovije

KONAŠENKOV OTKRIO: 1285 novih udara na ciljeve u Ukrajini, evo šta je sve uništeno i koliki su gubici

Ruske artiljerijske i raketne jedinice neutralisale su za protekla 24 časa više od 1.200 ukrajinskih vojnih ciljeva, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

"Raketne snage i artiljerija su tokom protekla 24 časa izvršile 1.285 vatrenih zadataka. Uništeno je devet skladišta goriva i 37 komandnih mesta. Neutralisano je ukupno 1.221 uporište, mesta gomilanja ljudstva i vojne tehnike neprijatelja", rekao je general-major.

Zauzvrat, Vazdušno-kosmičke snage su napale tri cilja sa visoko preciznim projektilima, uništivši sisteme PVO S-300, 23 oklopna vozila, kao i do 80 militanata.

Osim toga, ruski avion je visokopreciznom raketom vazduh-vazduh oborio ukrajinski dron. Još sedam dronova uništili su sistemi PVO. Pored toga, u rejonu Donjecka, raketni sistem PVO „Buk-M3“ je oborio ukrajinsku taktičku raketu „Točka-U“.

„Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 58 vojnih objekata Ukrajine. Među njima su četiri komandna mesta, tri skladišta goriva, kao i 51 zona koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike“, dodao je Konašenkov.

Takođe, u rejonu stanice Meliorativnoe, pogotkom visokoprecizne rakete "Kalibar" eliminsano je do čete snaga ukrajinske vojske naoružanja i vojne opreme.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, ruske trupe su uništile 520 ukrajinskih dronova i preko 240 aviona i helikoptera, dodao je Konašenkov.

„Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je 140 aviona, 106 helikoptera, 520 bespilotnih letelica, 257 protivvazdušnih raketnih sistema, 2448 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 271 višecevni raketni lanser, 1062 oruđa artiljerije, kao i 2.289 jedinica specijalnih vojnih vozila“, rekao je on.

Ruski oficir saopštio ciljeve nove faze specijalne operacije u Ukrajini, šta Rusi žele saznajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA