Najnovije

DUGAČAK SPISAK: Rusi objavili današnje rezultate sa fronta!

Ruske trupe napale su ukrajinske vojne objekte, rekao je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov na brifingu.

Foto: RIA

„Tokom dana 32 ukrajinska vojna objekta pogođena su visoko preciznim raketama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Među njima: 20 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u oblastima Slavjanska i Družkovke Donjecke Narodne Republike, komandno-posmatračničko mesto 105. bataljona teritorijalne odbrane, kao i dva artiljerijske baterije.

Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 33 vojna objekta Ukrajine, uključujući 23 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike neprijatelja. Kao rezultat udara, uništeno je do 200 nacista i više od 40 oklopnih vozila, artiljerijskih oruđa i vozila. Uništeni su i protivvazdušni raketni sistem „Buk-M1“ u regionu Slavjanska i tri skladišta municije i goriva u oblastima Volnoje Pole i Červonoe.

Raketne trupe i artiljerija izvršili su 100 vatrenih misija tokom dana. Pogođeno: 5 komandnih mesta ukrajinskih trupa, 81 zona koncentracije neprijateljske ljudstva i vojne tehnike, kao i 8 artiljerijskih baterija.

Uništene su dve instalacije višecevnih raketnih sistema kod naselja Berezovka, kao i protivvazdušni raketni sistem Buk-M1 kod naselja Komar. Ruski PVO sistemi oborili su 6 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Bražkovka, Kolesnikovka, Komisarovka, Kozinka, Lozovaja i Lenjina.

Na ruskim društvenim mrežama objavljen je snimak dejstva TOS-1 koji možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA