Najnovije

UKRAJINI STIGLO ŽESTOKO POJAČANJE: Ubijali su Ruse u Siriji, a sada jurišaju na Odesu, Nikolajev i Harkov

Preko Poljske je u Ukrajinu prebačeno 3.000 „Sivih vukova“, turskih ekstremnih nacionalista, izvestio je ratni reporter Semjon Pegov, pozivajući se na izvore iz njegovog projekta WarGonzo koji se nalaze na teritorijama koje kontroliše kijevski režim.

Ukrajina (Foto: flickr)

„Učešće turskih ekstremno desnih nacionalista u neprijateljstvima na teritoriji Ukrajine potvrđuju i naši sagovornici koji imaju pristup presretnutim radio porukama.

Prve informacije o dolasku 3.000 „sivih vukova“ na ukrajinsko-poljsku granicu pojavile su se pre desetak dana, ali smo tek sada saznali da su oni već prebačeni na harkovski i odesko-nikolajevski pravac (podeljeni su na tri odreda po hiljadu boraca).

Kroz Žmerinku su prošli konvoji sa turskim militantima, zajedno sa teškom tehnikom i artiljerijom.

Sagovornici projekta iz vojno-analitičkog bloka sugerišu da NATO kustosi kijevskog režima planiraju da iskoriste tursku „pomoć” za kontranapade kod Harkova i Nikolajeva.

S obzirom da je Turska ta koja snabdeva zločinački neonacistički režim ozloglašenim „Bajraktarima“, pojava ultradesničarskih „Sivih vukova“ na ukrajinskom frontu izgleda apsolutno logično. Štaviše, „Sivi vukovi“ imaju dosta iskustva u borbenim dejstvima protiv ruske vojske i njenih saveznika na Bliskom istoku'’, navodi Pegov u svom izveštaju.

Aktivisti ove ekstremističke organizacije svojevremeno su preuzeli odgovornost za pogubljenje ruskog pilota Olega Peškova u Siriji.

Uprkos činjenici da turski državljani učestvuju u ratu na strani Ukrajine, turska vojska kupuje novi kontigent PVO sistema S-400 od Rusije. O tome više možete da pročitate OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA