Najnovije

PRESEK STANJA - NEVEROVATNI REZULTATI RUSKE VOJSKE: Vazdušno-kosmičke snage za dan ubile 300 nacista!

Ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

U toku noći su visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodile četiri vojna objekta u Ukrajini. Pogođena su dva područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike neprijatelja. Takođe, u rejonima naselja Barvenkovo i Ivanovka uništena su dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije.

Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije za dan je pogodila 67 vojnih objekata Ukrajine. Među njima: šest komandnih mesta, dva četa uporišta, dva velika skladišta raketnog i artiljerijskog oružja i goriva u n. naselja Preobraženka i Orehov, kao i 55 mesta koncentracije ljudstva i vojne tehnike neprijatelja.

Kao rezultat napada, uništeno je više od 300 nacista i do 40 oklopnih vozila i vozila.

Raketne trupe i artiljerija su tokom noći izvršili 408 vatrenih zadataka. Pogođeno je 18 komandnih mesta i 383 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike.

Ruski PVO sistemi iznad N. Nikolajevka, Luganska Narodna Republika, oboren je avion Su-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. U okruzima Veselogorovka, Zatišnoe, Novomihajlovka, LJubimovka i Harkov uništeno je pet ukrajinskih bespilotnih letelica.

Takođe, jutros je sistemi protivvazdušne odbrane odbio napad ukrajinske balističke rakete Točka-U na stambena naselja grada Izjuma u ​​oblasti Harkov. Snimak možete pogledati OVDE.

Meta udara bila je gradska bolnica u kojoj se nalazi ruski sanitetski odred koji pruža pomoć stanovništvu Harkovske oblasti.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije uništeno je: 142 aviona, 111 helikoptera, 614 bespilotnih letelica, 276 protivvazdušnih raketnih sistema, 2623 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 299 višecevnih raketnih bacača, 1146 poljskih artiljerijskih topova i minobacača, kao i 2431 jedinica specijalnih vojnih vozila.

FSB sprečio je teroristički napad na Krimu koji je naredio Azov, a više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA