Najnovije

PAŠINJAN PRIZNAO: Jermenija drži deo azerbejdžanskih teritorija

U odnosima između Jerevana i Bakua razvila se situacija kada jermenske vlasti drže deo azerbejdžanskih zemalja i obrnuto, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan, piše Sputnik Armenia.

Nikol Pašinjan (Foto: Sajt premijera Jermenije)

Prema rečima premijera Jermenije, priznanje ove činjenice predstavljalo je kompromis za obe strane. Sama rasprava o ovom pitanju uz posredovanje Rusije trajala je više od godinu dana. „Ova pitanja treba da budu rešena kao rezultat pregovora i, naravno, na osnovu dokumenata koji imaju pravnu snagu“, rekao je Pašinjan.

On je napomenuo da Jerevan i Baku imaju mnogo posla na demarkaciji i razgraničenju. Ona će se sprovoditi na osnovu sovjetskih zakonskih odredbi o granici između dve republike, ali će njeni učesnici voditi računa i o pitanjima održavanja trenutne stabilnosti.

U Briselu su 6. aprila održani trilateralni razgovori između jermenskog premijera Nikola Pašinjana, predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela. Nakon sastanka, šefovi država su zadužili ministarstva spoljnih poslova da počnu pripreme za mirovne pregovore.

Skandal Vladimira Zelenskog sa pripadnicima '’Azova'’ pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA