Najnovije

''AZOV'' POKUŠAO DA POBEGNE PREKO MORA: Brod sa zastavom treće zemlje pokušao da ih izvuče

Ukrajinske vlasti nastavljaju sa pokušajima da evakuišu strane plaćenike i vođe nacionalističkog puka ''Azov'' iz Mariupolja. Još jedan pokušaj izvršen je 8. aprila uveče, rekao je na brifingu portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Azov (Foto: Russkaя Vesna)

Prema njegovim rečima, u evakuaciju je učestvovao ukrajinski teretni brod '’Apač'’, registrovan malteškoj luci Valeta, koji je plovio u karavanu brodova od Taganrogskog zaliva do Kerčkog moreuza pod malteškom zastavom.

„U 22 sata i 38 minuta po moskovskom vremenu, 30 kilometara jugoistočno od Mariupolja, teretni brod je naglo promenio kurs i pokušao da upadne u marijupoljsku luku koju je od mora blokirala Crnomorska flota“, rekao je on i dodao da je brod nastavio da plovi. krenuo je u pravcu luke, ignorišući zahteve ruskih graničnih brodova da stupi u kontakt preko međunarodnog kanala.

Napominje se da artiljerijska vatra upozorenja nije dovela do promene kursa. Brod je, precizirao je Konašenkov, dok se približavao luci, obavio radio-razmenu, dok su na obali primećene signalne vatre. Konašenkov je ukazao da je u cilju blokiranja plovila otvorena artiljerijska vatra na njega, što je dovelo do požara na krmi broda.

„Nakon toga je ukrajinski teretni brod zalutao, posada je kontaktirala granične brodove sa zahtevom za prekid vatre i potvrdila spremnost da ispune sve zahteve ruskih mornara“, kazao je Konašenkov i dodao da među posadom nema žrtava. Precizira se da će nakon pregleda ovaj teretni brod sa posadom biti ispraćen do luke Jejsk.

Akciju snaga Rusije i DNR u Mariupolju pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Ranije je objavljeno da su lokalni policajci pronašli zalihe oružja koje je pripadalo nacionalistima u Melitopolju pod kontrolom ruskih trupa.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA