Najnovije

NOVI KOMANDANT RUSKE ARMIJE U UKRAJINI? Veteran iz Sirije koji je zgazio ID, sprema se velika operacija u Donjecku

Rusija je reorganizovala komandu nad svojim operacijama u Ukrajini, i jedinicama će sada komandovati general Aleksandar Dvornikov, koji ima veliko iskustvo u borbenim operacijama u Siriji, tvrdi Bi-Bi-Si.

Foto: Jutjub

Od septembra 2015. do juna 2016. godine Dvornikov je bio komandant grupacije Oružanih snaga Ruske Federacije u Sirijskoj Arapskoj Republici. Za vreme njegovog komandovanja, avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvršili su više od 9 hiljada letova, lansirali krstareće rakete iz Kaspijskog mora, uništili više od 200 postrojenja za proizvodnju i preradu nafte militanata.

Uz pomoć ruske avijacije, oslobođeno je više od 400 naselja i 10.000 kvadratnih kilometara sirijske teritorije. Oslobođena je Palmira, izvedena je ofanziva na istoku Alepa, ofanziva na Latakiju, bitka za Šeik Miskin i Deir ez-Zor.

Za iskazanu hrabrost i herojstvo u vršenju vojne dužnosti 2016. godine odlikovan je zvanjem Heroja Ruske Federacije. Predsednik Rusije Vladimir Putin je 17. marta 2016. godine uručio general-pukovniku Aleksandru Dvornikovu zlatnu zvezdu Heroja Ruske Federacije.

Rusija je fokus sa Kijeva prebacila na istok zemlje, u Donjecku oblast, gde je u toku opkoljavanje velike borbene grupe ukrajinskih vojnika, kojima preti potpuno uništenje.

Američki vojni analitičar, Skot Riter, je izneo svoju ocenu delovanja ukrajinske i ruske vojske. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA