Najnovije

POSLEDNJI PRESEK STANJA: Ruska avijacija pogodila 74 ukrajinska cilja, a artiljerija 223!

Rusko ministarstvo odbrane iznelo je danas najnovije podatke iz specijalne vojne operacije u Ukrajini:

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Ruska avijacija je za dan pogodila 74 ukrajinska cilja, uključujući 2 komandna mesta, 20 područja koncentracije snaga i opreme i 2 skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja. 

Raketne trupe i artiljerija pogodile su 223 područja koncentracije snaga i opreme, uništile tri komandna mesta, dva skladišta municije, više od 100 nacionalista. 

Ruski PVO sistemi oborili su ukrajinski Su-25 u oblasti Širokog Dnjepropetrovske oblasti i Mi-8 u oblasti Novodmitrovke u Hersonskoj oblasti. 

Četiri ukrajinska drona uništena su u Lisičanskoj oblasti u LNR, Krivoj Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti i Kulinovki u Harkovskoj oblasti. 

Ukupno, od početka operacije, 164 aviona, 125 helikoptera, 798 bespilotnih letelica, 302 sistema PVO, 2983 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 351 MLRS, 1440 topova i minobacača, kao i 2796 jedinica specijalnih vojnih vozila su uništeni.

Na ruskim društvenim mrežama pojavili su snimci rada ruske jurišne avijacije. Dva para Su-25 u naletu raketiraju ukrajinske snage na Kramatorksom pravcu. Video pogledajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA