Najnovije

DODIK: Obraćanje Šmita u Savetu bezbednosti - rezultat nemoći Zapada

Obraćanje Kristijana Šmita u Savetu bezbednosti i optužbe predstavnika Velike Britanije na račun Republike Srpske za stanje u BiH rezultat je nemoći Zapada u pokušaju da kontroliše procese na Balkanu, rekao je srpski član Predsedništva Milorad Dodik.

Milorad Dodik (Foto: RIA novosti)

Milorad Dodik je u izjavi za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da je očigledna kriza i u međunarodnim institucijama, jer je Savet bezbednosti prekršio procedure i dozvolom za obraćanje Šmitu, ali i bošnjačkom članu Predsedništva Šefiku DŽaferoviću.

Ovim se, ističe Dodik, pokazalo da BiH nema šansu.

Komentarišući obraćanje predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika DŽaferovića, Dodik je poručio da "DŽaferović nije pokazao ništa novo osim ponovne mržnje prema Srbima".

"Zato je i požurio i tako se naprosto pojavio u NJujorku da bi mogao ponovo da kleveće i da laže prema Srbima, tvrdeći samo ono što je on mislio da je istina. To govori o tome da je isti taj Savjet bezbjednosti prekšrio i procedure i sam Ustav BiH", istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da DŽaferović nije više pozicionirani funkcioner od predsedavajućeg Saveta ministara Zorana Tegeltije, ako nije u ime Predsedništva.

"Pošto nije bio u ime Predsjedništva, to samo govori da on ima jedan stereotip o tome koji želi da provede pod svaku cijenu i da naprosto oni sami doprinose destabilizaciji i razbijanju same BiH. I ova sjednica pokazuje da ona nema nikakvu šansu. Koliko ćemo se mrcvariti u tom jednom beskorisnom, organizovanom pojmu kako se zove BiH, pokazaće vrijeme", rekao je Dodik.

O zločinima Šefika DŽeferovića pročitajte OVDE:

Izvor: RTRS

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA