Najnovije

PREORAVANJE UKRAJINSKIH POLOŽAJA: Ubijeno 320 vojnika i uništeno 72 jedinice tehnike

Saopštenje portparola Ministarstva odbrane Rusije generlala Igora Konašenova:

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.
 
- Tokom dana, visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije neutralisala su četiri komandna mesta, 34 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kao i dva skladišta municije u Novgorod-Severskom regionu Černigovske oblasti. U udaru je uništeno više od 320 pripadnika neprijateljskih snaga, te su onesposobljene 72 jedinice vojne tehnike.
 
- Operativno-taktička avijacija neutralisala je 120 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike. Pored toga, uništena je u Odeskoj oblasti radarska stanica za navođenje ukrajinskog protivvazdušnog raketnog sistema S-300, a u rejonu Krasnopavlovke u Harkovskoj oblasti skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja.

- Raketne trupe i jedinice artiljerije neutralisale su 405 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, 12 komandnih mesta i 26 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima. U Korotičkom okrugu Harkovske oblasti uništen je protivvazdušni raketni sistem S-300. Takođe, u oblastima naselja Razdolje Harkovske oblasti i Slavjanska, Donjecke Narodne Republike, uništena su tri lansera višecevnih raketnih sistema Smerč i dva skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine.


 
- Tokom dana 13 ukrajinskih bespilotnih letelica uništeno je sredstvima PVO u oblastima naselja Veliki Prohodi, Velika Kamiševaha, Harkovska oblast, Pantelejmonovka, Avdjejevka i Dolja Donjecke Narodne Republike, Oknino i Fabričnoe Luganske Republike, kao i Glubokoje Černigovske oblasti, Barvinok i Vladimirovka Dnjepropetrovske oblasti.

- Jedna bespilotna letelica „Bajraktar-TB2“ oborena je kod ostrva Zmejni. 14 ukrajinskih raketa višecevnih raketnih bacača Smerč presretnuto je u vazduhu iznad naselja Zavodi, Suha Kamenka, Pimonovka, Izjum, Mala Kamiševaha Harkovske oblasti, kao i Gončarovka, Topoljskoe i Donjeck.

- Ukupno, od početka specijalne vojne operacije je uništeno 164 aviona, 125 helikoptera, 821 bespilotna letelica, 303 protivvazdušna raketna sistema, 3013 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 364 višecevna bacača raketa, 1471 topova i minobacača , kao i 2824 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Da li je se Vučić dogovotrio da tzv. Kosovo uđe u Savet Evrope, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA