Najnovije

EVROFANATIZAM NEMA DNA: Evo šta Đilas i ekipa sada traže!

Koalicija "Srbija protiv nasilja" saopštila je danas da zahteva da se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije održi posle 8. februara.

Razlog za pomeranje sednice, koja bi bila zakazana u roku predviđenom zakonima Srbije, za ovu koaliciju je to što žele prvo da Evropski parlament usvoji rezoluciju o izborima u Srbiji.

Na stranu što ova koalicija više obzira ima prema rasporedu Unije čiji član Srbija nije, i traži da se izmeni raspored koji je u skladu sa srpskim zakonima, nego što Evropski parlament zaseda svakog dana od 5. februara, ali ima mnogo važnija posla od srpskih izbora.

Kako se može videti u agendi Evropskog parlamenta, na sednici 5. februara poslanici će raspravljati o izveštaju Evropske komisije o stažiranju u Evropskoj uniji, a raspravljaće i o graničnim vrednostima olova u skladu sa zelenom agendom.

Prema rasporedu 6. februara, raspravljaće o Rusiji i Ukrajini, kao i o genetski modifikovanim biljkama i tehnikama proizvodnje hrane iz njih.

Na dnevnom redu 7. februara je glasanje o odluci Norveške da unapredi morsko rudarenje na Arktiku.

Tek 8. februara na dnevnom redu našlo se glasanje Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, i to nakon što održe raspravu o uslovima rada nastavnika u Evropskoj uniji.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" međutim ne vidi ništa sporno u tome da srpski izbori u EU budu na tom mestu, već tvrde da je potrebno prvo čuti stav onih koji imaju svoja preča posla, poput toga da reše probleme sa nezadovoljnim poljoprivrednicima u Nemačkoj i Francuskoj, pa tek onda formirati novi skupštinski saziv Srbije.

Republička izborna komisija saopštila je konačne rezultate izbora za poslanike Skupštine Srbije 12. januara, a zakonski rok za konstituisanje Narodne Skupštine Srbije je 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata.

Pročitajte OVDE o vojnom sporazumu Turske i tzv. “Kosova”

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA