Najnovije

''AZOV'' PROTIV UKRAJINSKE VOJSKE: Marinci kontaktirali ruske snage?

U Ukrajini se nastavlja histerija, koja je povezana sa nesposobnošću vlasti zemlje da oslobode pripadnike ekstremističkog puka Azov koji su opkoljeni u ''Azovstalju''. Uz optužbe protiv političara, tu su i optužbe za izdaju visokih ukrajinskih oficira.

Ukrajinska vojska (Foto: Ministarstvo odbranbe Ukrajine)

Supruga pripadnika '’Azova'’ Arsenija Fedosjuka Julija rekla je da je komandant ukrajinske 36. brigade marinaca pukovnik Vladimir Baranjuk izdajnik koji je imao kontakte sa Rusima i namerno predao svoje ljudstvo, koje je posedovalo oružje i municiju kako bi nastavio otpor. Ona je to izjavila u intervjuu za ukrajinski list Telegraf.

Prema rečima Fedosjukove, pripadnici '’Azova'’ takođe optužuju ukrajinsku vojsku da je napustila položaje u blizini Mariupolja i dozvolila da grad bude opkoljen.

Podsetimo, Mariupolj je bio najveći grad u DNR pod kontrolom ukrajinske vojske. Operacija njegovog oslobađanja traje od početka marta. U ovom trenutku, stambeni kompleks grada je očišćen od ukrajinske vojske, koja je proterana u fabriku Azovstal, gde je blokirana. Najveći deo ukrajinskih snaga u fabrici čine pripadnici puka '’Azov'’, među kojima ima i stranaca.

O strancima u '’Azovstalju'’ pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA