Najnovije

Nesvakidašnja literarna avantura: Promocija knjige "Mapa oproštaja" 17. maja

U utorak 17. maja u 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Siniše Soćanina „Mapa oproštaja“.

Foto: Laguna

O knjizi će pored autora govoriti dr Ana Stišović Milovanović, književni teoretičar i kritičar, i Zoran Penevski, urednik izdanja.

„Mapa oproštaja“ originalna je i sveža proza. Naizgled duhovita i zabavna, sa neočekivanim obrtima, ovo je i satirična, promišljena i intrigantna priča o povratku studenta u rodni grad u kojem ga očekuju duhovi prošlosti.

Dimitrije se vraća sa studija u rodni Mitrograd, ponosan na sebe i s velikim planovima za budućnost. Kosta, prijatelj i vajar, upozorava ga da je grad posednut i da se svuda pojavljuju duhovi, a najviše u njegovoj radionici gde za lokalne vlasti pravi biste znamenitih gradonačelnika. Dimitrijev otac slučajnim padom s krova ubija komšiju s kojim je u zavadi a sâm ostaje nepovređen, nakon čega se tokom dana pravi mrtav, a noću popravlja stvari po kući. Istovremeno, tajanstvena devojka ucenom uvlači Dimitrija u seanse prizivanja mitrogradskih aveti…

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA