Najnovije

NOVI ''MARIUPOLJ'' U SEVERODONJECKU: Zelenski gzra vojsku u poraz

Vlasti Ukrajine kategorički insistiraju na prisustvu jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Severodonjecku. U političkom krugu zvaničnog Kijeva nastao je još jedan skandal - sukob između Generalštaba Ukrajine i administracije predsednika Zelenskog, piše Telegram kanal ''Rezident'', pozivajući se na izvore u predsedničkoj administraciji..

Vladimir Zelenski (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Izvor u administraciji Zelenskog rekao je da je došlo do sukoba između predsednikovog tima i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine zbog situacije u Severodonjecku. Ukrajinski načelnik generalštaba Valerij Zalužni je rekao da smatra da je svrsishodno povući ukrajinske trupe iz grada kako ne bi bile opkoljene.

Međutim, Zelenski ima svoje viđenje situacije. Predsednikov tim je uveren da će se povlačenje Rusija i Donbas smatrati tehničkim porazom. U Kijevu smatraju da Severodonjeck treba da postane novi „simbol otpora“. Ali, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Zalužni je uveren u potrebu povlačenja trupa u Slavjansk i Kramatorsk. Inače, siguran je on, drugi Mariupolj se ne može izbeći.

„Zalužni je siguran da nema smisla gubiti najspremnije jedinice zbog jednog grada, ali političko rukovodstvo ne podržava njegov stav“, opisuje stanje stvari ukrajinski telegram kanal „Rezident“.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio da koalicione snage Severoistočnog vojnog okruga Rusije i Donbasa sprovode aktivnu ofanzivu na severodonjeckom i avdejevskom pravcu.

O evakuaciji '’Azova'’ pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA