Najnovije

PREDAJA AZOVA DOMINO EFEKAT! BIVŠI UKRAJINSKI POSLANIK: "Ovo je primer kako naši vojnici mogu sačuvati živote"

Bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine Ilja Kiva, kom je oduzet mandat, smatra da će predaja pripadnika ekstremističkog bataljona „Azov“ izazvati domino efekat u redovima ukrajinskih snaga koje su sada opkoljene u oblasti Severodonjecka i Lisičanska.

Foto: rusvesna.su

- Predaja Mariupoljskog garnizona Oružanih snaga Ukrajine je početak domino efekta. Primer je kako sačuvati život ukrajinske grupacije vojske koja se nalazi u taktičkom obruču kod Severodonjecka i Lisičanska - napisao je Kiva na svom Telegram kanalu.

Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da je više od 265 militanata "nacionalističke jedinice Azov" i ukrajinskih vojnika, koji su se krili u čeličani Azovstalj u Mariupolju, položilo oružje i predalo se.

Svi kojima je potrebna medicinska pomoć upućeni su u bolnicu na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike, a Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je juče ruska vojska odredila prekid vatre u oblasti čeličane Azovstalj i otvorila je humanitarni koridor.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kome se vidi kako teče proces predaje militanata Azova iz fabrike Azovstal u Mariupolju. Video možete pogledati OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA