Najnovije

RAMZAN KADIROV: Ovo je novi plan za Marijupolj, poznato šta će biti sa gradom

Šef Čečenije Ramzan Kadirov je u svom Telegram kanalu objavio planove mariupoljskih vlasti da iskoriste čečensko iskustvo u obnavljanju grada.

“U Mariupolju se postepeno uspostavlja miran život. Gradske vlasti planiraju da usvoje iskustvo Čečenske Republike. Naša praksa brzog i efikasnog obnavljanja udobnog i lepog urbanog okruženja pružiće značajnu podršku lokalnim vlastima. U radnoj poseti, Adam Sultanovič (poslanik Državne dume iz Čečenije – prim. aut.) i Magomed Hožahmedovič (predsednik čečenskog parlamenta) sastali su se sa šefom administracije Mariupolja Konstantinom Ivaščenkovim”, napisao je Kadirov.

On je dodao da je Ivaščenko izrazio želju za uspostavljanjem bliske i obostrano korisne saradnje sa Čečenijom.

“Zahvaljujući vojnicima savezničkih snaga Rusije i Donbasa, Mariupolj je izbačen iz nacionalističkog zatočeništva. Sada je jedino preostalo da vratimo grad u nekadašnji izgled i istovremeno ga učinimo još lepšim i privlačnijim. Srećom, znamo kako to da uradimo i biće nam drago da to iskustvo podelimo sa prijateljima”, rekao je on.

Grozni tokom Drugog čečenskog rata:

Grozni nakon obnove:

Ukrajinska vojska saopštila je da se radi na evakuaciji preostalih boraca iz čeličane Azovstalj u Marijupolju, čime bi Rusija preuzela potpunu kontrolu nad tim gradom.

Šta je izjavio veteran CIA-e Pol Pilar možete pročitati OVDE.

Izvor: Srbija Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA