Najnovije

UKRAJINSKE IZVIĐAČKO-DIVERZANTSKE GRUPE ULAZE U BELORUSIJU: Hiljade vojnika raspoređeno ka severu

Ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe ulaze na teritoriju Belorusije, izjavio je danas sekretar Beloruskog saveta bezbednosti Aleksandar Volfovič.„Inženjerska oprema se postavlja duž deonica ukrajinsko-beloruske granice, minira se. Diverzantsko-izviđačke grupe (Ukrajine) deluju duž granice i ulaze na belorusku teritoriju”, rekao je Volfovič u intervjuu za televiziju Belorusija-1, preneo je TAS, a javlja Tanjug.

Ukrajina (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Prema njegovim rečima, Ukrajina je rasporedila oko 10.500 vojnika u pravcu Rovna, 4.500 vojnika u pravcu Černigova i više od 5.500 vojnika u pravcu Kijeva.

U međuvremenu je britanski list Gardijan pisao da Ukrajina šalje dodatne snage prema beloruskoj gtanici jer očekuje napad iz Belorusije.

Kako se navodi u tekstu, u navedenom području je raspoređena vojska, a gradonačelnik Žitomira Sergej Suhomlin je izjavio da pripadnici teritorijalne odbrane počeli da postavljaju betonske prepreke uz Belorusku granicu.

Belorusija je kao odgovor na dešavanja sa ukrajinske strane granice poslala pripadnike specijalnih jedinica ba jug zemlje.

Dokaz koji kompromituje OEBS pogledajte OVDE.

Izvor: Politika/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA