Najnovije

MIRDITA, LAKU NOĆ: Performans protiv lažne ''kosovske'' kulture (VIDEO)

Omladina Demokratske stranke performansom "Mirdita, laku noć", iskazala je protivljenje održavanju festivala "Mirdita, dobar dan", koji danas počinje u Beogradu.

Mirdita, laku noć (Foto: Jutjub)

Ispred ulaza u prostor "Endžio haba" u Dobračinoj ulici, gde će večeras biti otvaren festival, grupa mladih DS S-a postavila je desetak manjih plakata, sa porukama "Dobrodošli - Aleja negovanja srpske kulture na KiM" i "Festival Mirdita, laku noć", kao i dvadesetak ruža.

Na ostalim plakatima naslovljenim sa "'Kosovska' kultura" nalaze se fotografije martovskog pogroma Srba 2004. godine na KiM.

Fotografije prikazuju paljenje i rušenje srpskih manastira, kao i kasnije oskrnavljeno groblje i kuće sa grafitima takozvane OVK, dok jedan plakat prikazuje pevačicu Azizi iz spota snimljenog u srušenoj crkvi Svetog Nikole u Prištini.

Članovi Omladine DS S-a razvili su i veliki transparent sa porukom "Kosovo je Srbija".

Predsednik Omladine DS S Dušan Stevanović rekao je da su izveli performans, jer je cilj festivala "Mirdita, dobar dan", kaže, promovisanje "lažne i nepostojeće kosovske kulture".

"Zato smo napravili naš festival, čiji je cilj da pokaže aleju negovanja srpske kulture na Kosovu i Metohiji, i na koji način su Srbi bili učesnici te takozvane kosovske kulture", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, organizacije i pojedinici koji žele da na perfidan način prikazuju secesionističke namere, ne bi trebalo da imaju dozvolu za ulazak u centralnu Srbiju, "a kamoli za organizovanje festivala".

O nedoumicama oko autokefalnosti SPC pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA