Najnovije

Poslušajte predivnu i dirljivu baladu ruskog sastava "Kipelov" posvećenu bici na Kosovu polju (VIDEO)

Valerij Kipelov je zajedno sa članovima benda i saradnicama posvetio pesmu koja ne može da ostavi ravnodušnim ni jednog Srbina.

Hevi metal bend “Kipelov” osnovan je od strane vokala Valerija Kipelova u Moskvi 2002. godine.

Valeri je poznat kao veliki patriota i pravoslavac. Javno je iznosio svoje stavove u vezi pripajanja Krima Rusiji rekavši da je to trebalo da se dogodi još 1991. godine.

Povodom pesme “Kosovo polje” imao je da kaže sledeće: ,,Mene je pogodila tema tragedije slovenskog naroda. Zanimljivo je to što je ovo bio eksperiment: ranije se prvo pojavljivala muzika, a ovog puta je na početku došao tekst.”

Autorka teksta, Margarita Puškina, je izjavila: “Ideja da se napiše pesma o bici o Kosovom Polju pojavila se davno, ali nikako nije mogla da se sprovede do kraja. Sigurno su jedno dve, tri godine misli lutale po glavi, birale se nužne reči. Impresivna je slika krvave bitke iz 1389. godine između Srba i Bosanaca s jedne, i Turaka Osmanlija s druge strane. Pored toga, ispričavši o tim dalekim vremenima, hteo se premostiti jaz na događaje 1999. godine, bombardovanje Srbije od strane NATO avijacije, raščlanjavanju te predivne države. Svetska istorija je veliki manipulator koji se igra s našom maštom, sve je povezano, jedno proističe iz drugog. Naposletku, reči o srpskoj nacionalnoj tragediji su se složile u tekstu pesme. I to se desilo za svega 15 minuta. Stil izlaganja, monolog mladog vojnika koji umire na Polju Crnih Drozdova nasićen je ogromnim brojem folklornih dela stvorenih na tu temu i odiše baš takvom notom.”

Ne brinite se ako niste ljubitej metal žanra jer je u pitanju lagana balada krunisana sa sjajnim solažama. Ekipa oko benda “Kipelov” je bila toliko divna da su ubacili i srpski prevod u video na svom oficijalnom Jutjub kanalu.

O odlasku legendarnog muzičara Vangelisa pročitajte više OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA