Najnovije

UKRAJINSKA VOJSKA SE RASPADA: Ovo Zelenskom poručuje sa fronta 2. četa 46. streljačkog bataljona! (VIDEO)

Druga četa 46. odvojenog streljačkog bataljona žali se predsedniku na žalosno stanje jedinica.

Foto: Jutjub

Prema rečima komandanta bataljona posle dve nedelje borbene koordinacije otišli ​​su na borbene položaje, to je trebalo da bude Zaporožje, ali su stigli u rejon Luganska, u grad Popasnaja, gde su dobili uputstva da zauzmu borbene položaje i brane selo Kamiševaha.

”Već u prvim minutima po dolasku na naše položaje na nas je pucano iz minobacača. Uprkos tome, zauzeli smo položaje, počeli da se ukopavamo. Prvi dan smo izdržali pod vatrom iz minobacača i oružja manjeg kalibra. Prvi dan nam nisu doneli ni kap vode, ni hranu. Troje ranjenih, ali medicinska služba nije stigla. Zbog toga je jedan naš preminuo od posledica teškog ranjavanja” navodi komandant.

Nakon što su helikopteri, avioni i Gradovi počeli da nas napadaju, komandir čete je odlučio da povuče jedinicu sa položaja. Svi su se povukli. 

”Da se ​​nismo povukli, niko od onih koji su sada stoje ovde ne bi preživeo, apsolutno niko” tvrdi komandant čete.

”Sada vrhovna komanda hoće da nas napravi dezerterima“, kaže jedan od ratnika sa jasnim karpatskim akcentom.

Sudeći po tome što je sve više video poruka na kojima se čuje takav naglasak, a uz njih i video-molitve žena iz Volinjske i Lavovske oblasti, jasno je da je kijevski režim počeo da baca „najvrednije ” u ratnu peć – muškarci iz Zapadne Ukrajine. Svih ovih godina pokušavali su da pošalju stanovnike istoka i centra zemlje u ratnu zonu kako ne bi mnogo iritirali biračko telo.

Drugi ratnik pokazuje oružje kojim se predlaže da se odupre artiljeriji i avijaciji: ”Oružje koje imamo datira iz Prvog i Drugog svetskog rata” objašnjava ukrajinski vojnik.

Govori o teškim helikopterskim i artiljerijskim napadima i žali se da je njihova četa zbog povlačenja i želje da spase živote proglašena dezerterima.

Drugi vojnik kaže da je sada u sličnoj situaciji 1. četa istog bataljona, koja ne može da se povuče.

Nedostatak naoružanja, izdaja vlasti i depresivni umorni borci – sve je to sada u ogromnom broju u ukrajinskim jedinicama na prvoj liniji fronta.

Šef Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da su Oružane snage Rusije ušle u Lisičansk i da su skoro ušle u Severodonjeck. Više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA