Najnovije

SIRIJI PRETI NOVI RAT: Rusija prebacuje udarnu avijaciju prema granici

Agresivna izjava turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o mogućem pokretanju turskih oružanih snaga, zajedno sa odredima proturskih militanata, za nove vojne operacije u severnoj Siriji, čija je svrha eliminisanje kurdskih jedinica i stvaranje tampon zona od 30 kilometara duž turske granice, izazvala je povećanje napetosti u regionu, piše portal Ruskaja Vesna pozivajući se na svoje izvore iz Sirije.

Hmejmim (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Postale su poznate činjenice o evakuaciji članova porodica terenskih komandanata kurdskih snaga iz grada Kobani u provinciji Hasaka. Istovremeno, lokalni stanovnici javljaju da su arapski borci, koje su Kurdi nasilno regrutirali u odrede SDF, napustili svoje položaje u oblasti gradova Ain Isa i Beit al Hiš.

Istovremeno, ruske oružane snage povećavaju prisustvo avijacije u regionu Kamišlija, nastojeći da stabilizuju situaciju u regionu i spreče eskalaciju oružanog sukoba u Transeufratskoj regiji.

Tako su Vazdušno-kosmičke snage Rusije danas takođe rasporedile let multifunkcionalnih supersoničnih lovaca-bombardera Su-34, kao i jurišnih helikoptera Ka-52, na aerodrom u sirijskom gradu Kamišlija, provincija Hasaka.

Osim toga, deo eskadrile vojne avijacije je već raspoređen na aerodrom Metras da pruži vatrenu podršku iz vazduha jedinicama Sirijske arapske armije.

O stanju na frontu u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA