Najnovije

Raskrinkao Vučićevu manipulaciju sa nestašicom hrane

Potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, rekao je u intervjuu za dnevni list "Nova" da ga ne bi iznenadilo da je priča oko nestašice hrane namerno izazvana kako bi se od građana uzeo novac koji im je dat uoči aprilskih izbora.

Foto: Jutjub

„Poljoprivreda je i dan danas grana koja stvara tržišne viškove, koje izvozimo i od kojih država prihoduje. Gledajući šta ova vlast radi, Aleksandar Vučić sa svojom ekipom, vidim da bi oni i čekić pokvarili, a kamoli poljoprivredu. Ne bi me iznenadilo kad bi se otkrilo da priča o problemima sa hranom nema veze sa istinom i da je to samo plašenje građana Srbije i izazivanje veštačke krize“, rekao je on.

„Na taj način se ponovo ubacuju pare u budžet, po značajno većim cenama, jer je PDV na većim cenama takođe veći. Tako će Vučić, proizvodnjom veštačkog straha, uzeti od građana ono što im je pre izbora dao: Po 20, 50 ili 100 evra. Sve će on to vratiti kroz vanrednu i nepotrebnu nabavku određenih artikala. S druge strane, robne rezerve, koje služe da amortizuju potrese na tržištu, kad dođu krizni periodi, kod nas se koriste kako bi tajkuni bliski režimu naplaćivali izdavanje silosa i kako bi trgovali sa robom. Onda dođete u situaciju da u jednom trenutku shvatite da su robne rezerve velikim delom prazne i da se, ono što piše u papirima, ne poklapa sa onim što se nalazi u silosima. Zato imamo primere da su neki rekli kako se neka pšenica ubuđala, da su nešto “pojeli miševi” i da je nešto nestalo“, zaključuje Aleksić.

Više o privilegijama za srpske vozače u Mađarskoj OVDE.

Izvor: srbin.info i nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA